Shift issue after water pump

fly liner

I've posted enough I should edit this section
Apr 10, 2009
1,778
827
113
hemet ca USA
Name
Josh
Boat
18.5 wahoo/21' crystaliner /15' prowler
99 ficht 150.

Change out the water pump.

Now sometimes (not always) in the morning when launching shift into reverse after I slide off the trailer, and its like its still neutral. then shift to forward same shit .

Once it finds the gear its fine and has no issues.

Until the end of the day last time out did the same thing. I don't understand...
 

Fishbones

Your wife thinks about ME
Nov 7, 2005
1,007,974
1,160
113
57
Chula Vista
Name
Rich
Boat
One Off 28' Custom Built Skipjack (SOUTHWESTERN) & 18' Sylvan (Short Runs)
Are you sure the shift shaft is connected correctly? Pin through the hole?
 

fly liner

I've posted enough I should edit this section
Apr 10, 2009
1,778
827
113
hemet ca USA
Name
Josh
Boat
18.5 wahoo/21' crystaliner /15' prowler
Pretty sure.

started thinking about that tonight, but it was already dark when I got home.
 

Fishbones

Your wife thinks about ME
Nov 7, 2005
1,007,974
1,160
113
57
Chula Vista
Name
Rich
Boat
One Off 28' Custom Built Skipjack (SOUTHWESTERN) & 18' Sylvan (Short Runs)
Sounds like maybe the pin is below the hole in the shaft, the hook shape at the end of the shaft maybe enough to be able to grab the shit mechanism on the motor
 
  • Like
Reactions: gearshifter

Fishbones

Your wife thinks about ME
Nov 7, 2005
1,007,974
1,160
113
57
Chula Vista
Name
Rich
Boat
One Off 28' Custom Built Skipjack (SOUTHWESTERN) & 18' Sylvan (Short Runs)
Fixed?